Foodwestin asiantuntijat maailmalla

05.06.2019
Tapahtuma Foodwestin asiantuntijat maailmalla

Hyvinvointituotteiden tuotekehitys vaatii erityisosaamista ja uusia, kuluttajia kiinnostavia raaka-aineita ja konsepteja. Kevään erikoismessuilla oli esillä toinen toistaan kiinnostavampia uutuuksia. Asiantuntijamme kävivät hakemassa ideat kotiin. Free from -trendeistä kasvistuotekategoria kasvaa eniten. Gluteenittomat tuotteet saavat yhä lisää asiakkaita erityisesti vatsan hyvinvoinnista kiinnostuneista kuluttajista. Vatsan hyvinvointi ja esim. FODMAP-dieettiin sopivat tuotteet ovatkin kasvussa kuten myös aivojen hyvinvointiin vaikuttavat tuotteet. Sokerin vähentäminen tuotteista ja clean label -tuotteet ovat edelleen in. Yksittäisiä kasvavia ilmiöitä ovat mm. lihaa ja lihatuotteita korvaavat valmisteet, fermentoidut tuotteet kuten esimerkiksi perinteinen kefiiri uusissa muodoissa tai kombutcha-juoma. Erilaisten juomien valikoima kasvaakin edelleen voimakkaasti.

Raaka-aineista nousussa ovat kasvisproteiinit, hamppu, sienet, pähkinät, siemenet ja kurkuma. Nousevia trendejä ovat erilaiset jauheet moniin tarkoituksiin sekä ”syötävä kosmetiikka” eli ”beauty from within”. Viimeksi mainitun kategorian tuotteet ovat sekä elintarvikkeita että ravintolisiä ja niillä pyritään vaikuttamaan mm. hiusten, kynsien ja ihon terveyteen sisäisesti.

Lue lisää asiantuntijoidemme matkaraporteista:

Messu- ja trendimatka Lontooseen 6.-9.4.2019. Natural and Organic Europe -messut

Vitafoods Geneve 7.-9.5.2019

Free from Barcelona 28.-29.5.2019


Kommentoi




Älä täytä tätä kenttää

Seuraa hanketta

Älä täytä tätä kenttää