Hyvinvointituotteiden tuotekehitys vaatii erityisosaamista. Juuri erityisosaamisella ja lisäarvotuotteilla myös pienet yritykset voivat erikoistua ja saada parempikatteisia tuotteita kaupan valikoimiin tai vientiin. Tässä tilaisuudessa tuodaan esille hyvinvointituotteiden raaka-aineisiin, tuotekehitykseen ja valmistusteknologioihin liittyvää uutta tietoa ja osaamista käytännönläheisessä muodossa. Ohjelmaan on valittu esiteltäväksi kiinnostavimpia teknologioita, raaka-aineita sekä tuotekonsepteja.
Aamupäivä koostuu raaka-aine- ja tuotekonseptiesittelyistä; Foodwestin asiantuntijat ovat vierailleet keväällä mm. Organic and Natural Food -messuilla Lontoossa sekä Vitafoods-messuilla Genevessä sekä Free From -tapahtumassa Barcelonassa ja tuovat alan viimeistä tietoa ja osaamista tilaisuuteen. Iltapäivällä esitellään ajankohtaisia teknologioita. Toimitusjohtaja Ilkka Lehtomäki ja teknologiajohtaja Olavi Myllymäki, Polar Glucan Oy:stä tulevat kertomaan ekstruusioteknologian mahdollisuuksista. Esitystä täydentää omalta osaltaan Foodwestin kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Minna Kahalan aiheena on fermentointi elintarvikkeiden tuotekehityksessä, esimerkkinä palkokasvit. Luonnonaineuutteiden valmistuksesta ja tuotantoteknologioista kertoo professori Tuomas Koiranen, Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta.
Tilaisuuteen ovat kaiken kokoiset yritykset ja aiheesta kiinnostuneet organisaatiot lämpimästi tervetulleita!