HYVINVOINTITUOTTEIDEN JA MUIDEN ERIKOISTUOTTEIDEN LAINSÄÄDÄNTÖPÄIVÄ TAMPEREELLA 3.4.2019

31.01.2019
Tapahtuma HYVINVOINTITUOTTEIDEN JA MUIDEN ERIKOISTUOTTEIDEN LAINSÄÄDÄNTÖPÄIVÄ TAMPEREELLA 3.4.2019

Elintarvikelainsäädäntö on iso kokonaisuus.  Mitä kaikkea siihen kuuluu ja mistä löydän omaan toimintaan liittyvät määräykset? Yleislainsäädäntö koskee kaikkia tuotteita, mutta hyvinvointituotteet ovat usein erikoistuotteita: niitä koskevat lisäksi lukuisat erityisasetukset ja ohjeistukset. Viennissä on lisäksi huomioitava kohdemaan määräykset.

Hyvinvointituotteet voivat olla esimerkiksi tavanomaisia tuotteita, joita on täydennetty vitamiineilla, kivennäisaineilla, proteiinilla tai kuiduilla.  Niihin halutaan myös usein liittää jokin ravitsemuksellinen tai terveysväite. Tuotteen resepti saattaa sisältää uutta tai uuteen käyttöön otettua luonnon raaka-ainetta. Voiko kyseessä olla uuselintarvike? Ravintolisille omat ohjeistuksensa, samoin luomutuotteille. Mitä voisi olla syötävä kosmetiikka ja mihin lainsäädäntöön se kuuluisi? Myös mikrobiologinen tuoteturvallisuus on tärkeää ja siihen liittyvä lainsäädäntö on tunnettava.

Tässä tilaisuudessa paneudutaan esimerkein erilaisiin hyvinvointituotteisiin ja niihin liittyvään lainsäädäntöön. Määräykset koskevat toki muitakin kuin hyvinvointituotteita. Kannattaa osallistua, jos em. aiheet ovat ajankohtaisia! Puhujina ovat professori Marina Heinonen Helsingin yliopistosta elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta (erityisalue ruokaturvallisuus) ja ylitarkastaja Anna Mizrahi Ruokavirastosta (elintarvikkeiden koostumusjaosto) sekä lisäksi esiintyvät Foodwestin asiantuntijat.

Voit etukäteen lähettää esimerkkejä tuotteista tai pakkausmerkinnöistä, joihin haluaisit vastauksia. Lähetämme esimerkit ja kysymykset puhujille kommentoitavaksi.

Aika: 3.4 klo 12:00-16:30

Paikka: Tampere

Katso ohjelma

Ilmoittaudu tästä

 Lisätiedot ja tuote-esimerkkien ja kysymysten lähettäminen: Sari Kuru (sari.kuru@foodwest.fi, 0400 471225), Eeva-Liisa Häkli (eeva-liisa.hakli@foodwest.fi, 040 8255056). Lähetä kysymykset viimeistään 25.3.

 


Eeva-Liisa Häkli

Kehityspäällikkö, projektointi ja rahoitus, tuotekehitys, laatujärjestelmät ja elintarviketurvallisuus Eeva-Liisa on pitkän linjan elintarvikealan ammattilainen. Vahvan teollisuustaustan ansiosta Eeva-Liisa koordinoi sujuvasti niin tuotekehitykseen kuin laadunhallintaan ja kokonaisvaltaiseen kehittämiseen liittyviä projekteja. Eeva-Liisan vahvuuksiin lukeutuvat luovuus ja uudet haasteet, mutta myös systemaattisuus ja yksityiskohtien huomiointi.
Blogikirjoittaja Eeva-Liisa  Häkli

Kommentoi
Älä täytä tätä kenttää

Seuraa hanketta

Älä täytä tätä kenttää