Superhyvä
Hyvinvointituotteet. Uusilla avauksilla menestykseen

Hanke

SUPERHYVÄ-hanke auttaa elintarvikealan ja hyvinvointialan yrityksiä kehittämään hyvinvointituotteisiin liittyvää osaamista. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat maaseudulla sijaitsevat pienet yritykset, joille voidaan tarjota myös yrityskohtaista kehitystyötä. Kaikille avoimiin tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki yritykset sekä muut aihealueesta kiinnostuneet organisaatiot. 

Hankkeen toteuttaja: Foodwest Oy
Hankkeen kesto: 1.7.2018-31.1.2021
Rahoittaja: Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014-2020

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on auttaa erityisesti kehittämään hyvinvointituotteisiin liittyvän markkinatiedon, kuluttajaymmärryksen, uuden raaka-ainetietouden, tuotekehityksen ja valmistusteknologioiden avulla uusia tuotteita ja ratkaisuja, joiden avulla yritykset voivat saavuttaa uutta liiketoimintaa ja parantaa kannattavuuttaan.

HYVINVOINTITUOTTEET KASVUSSA

Hyvinvointituotteita tässä hankkeessa ovat mm. kasvistuotteet, erityisruokavaliotuotteet, luomutuotteet, arktiset tuotteet, ravintolisät, funktionaaliset tuotteet, superfood-tyyppiset tuotteet, hyönteistuotteet sekä luonnonkosmetiikka ja syötävä kosmetiikka. Kaikki nämä tuoteryhmät ovat kasvussa niin Suomessa kuin globaalisti.  Kuluttajat suosivat nyt itselleen sopivaa ruokavaliota: jopa 16 % kuluttajista suosii tiettyä ruokavaliota voidakseen paremmin. Puhutaan täsmähyvinvoinnista – tämä ilmiö luo uusia mahdollisuuksia kaiken kokoisille yrityksille.

KATSO PDF>>

TAPAHTUMAT

Hankkeessa järjestetään lukuisia kaikille avoimia tilaisuuksia hyvinvointiteemaan liittyen eri puolilla Suomea. Lisäksi toteutetaan 2-3 messumatkaa ja yksi valittuun aiheeseen liittyvä räätälöity opintomatka osallistuvien yritysten toiveiden mukaisesti.

TUTUSTU TAPAHTUMIIN>>

 

PILOTTIYRITYKSET

Haluatko eturivin paikalle hankkeeseen? Tarjoamme 10-20 yritykselle mahdollisuuden osallistua pilottiyrityksenä hankkeeseen. Pilottiyritykset saavat kolme hankkeen aihealueisiin liittyvää yrityskohtaista kehityspäivää ja ne voivat osallistua alennuksella hankkeen tilaisuuksiin.

Pilottiyritysten tulee olla maaseudulla sijaitsevia pienyrityksiä (alle 50 työntekijää ja liikevaihto tai tase alle 10 miljoonaa euroa) tai mikroyrityksiä (alle 10 työntekijää ja liikevaihto tai tase alle 2 miljoonaa euroa).

Pienyrityksille osallistumismaksu on 1470 eur (alv 0 %) / yritys ja mikroyrityksille 1170 eur (alv 0 %). Osallistumismaksuun kuuluu 3 edellä mainittua yrityskohtaista kehityspäivää sekä lisäksi alennus kaikille avoimiin tilaisuuksiin.

Haku pilottiyritykseksi on päättynyt.

 

 

SUPERHYVÄ - HANKKEEN TIIVISTELMÄ

SUPERHYVÄ-hanke auttaa elintarvikealan ja sitä sivuavien alojen yrityksiä kehittämään hyvinvointituotteisiin liittyvän markkinatiedon, uuden raaka-ainetietouden, tuotekehityksen ja valmistusteknologioiden avulla uusia tuotteita ja ratkaisuja, joiden avulla yritykset voivat saavuttaa uutta liiketoimintaa ja parantaa kannattavuuttaan. Hyvinvointituotteita ovat mm. kasvistuotteet, erityisruokavaliotuotteet, luomutuotteet, arktiset tuotteet, ravintolisät, funktionaaliset tuotteet, superfood-tyyppiset tuotteet, hyönteistuotteet sekä luonnonkosmetiikka ja syötävä kosmetiikka. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat maaseudulla sijaitsevat pienet yritykset, joille voidaan tarjota myös yrityskohtaista kehitystyötä. Avoimiin tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki yritykset, kehitys- ja tutkimusorganisaatiot sekä muut em. aiheista kiinnostuneet organisaatiot silloin kun ne osana arvoketjua voivat hyödyttää pieniä yrityksiä. Avoimia tilaisuuksia eri puolella Suomea tulee olemaan noin 15-20 kpl, joista osa suuntautuu ulkomaille. Tilaisuuksia järjestetään uusintoina ja koosteina eri maakunnissa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Hanketta vetää Foodwest Oy ja siinä ovat kumppaneina mm. Into Seinäjoki Oy, Turun yliopiston Brahea keskus sekä Fennopromo Oy.

Hanke kesto on 2.7.2018-31.1.2021.

Seuraa hanketta

Älä täytä tätä kenttää